Deler av Livet

30. mar, 2020

Jeg antar du er bekymret i disse dager, enten i små eller større doser, men jeg håper du ikke lar disse bekymringene ta helt overhånd over hverdagene dine?

Selvsagt er vi bekymret på vegne av alle dem som er i utsatte grupper, og som vi ikke ønsker skal bli smittet av Corona-viruset. Mange får også økonomiske bekymringer på grunn av jobb-situasjonen som endrer seg. Og det finnes nok mange flere bekymringer også der ute, men vi trenger ikke liste dem opp her.

Er du likevel en av dem som bare MÅ lese nyheter hele dagen, for å se hvor høyt tall kommunen din har fått av smittede, og som bare MÅ ha med deg siste nytt om hvem som har brutt restriksjonene som regjeringen har satt? 

Dette kan i verste fall være begynnelsen på en depresejon, så vær oppmerksom på dette! Det er ikke for å skremme at jeg skriver dette, og heller ikke for at du skal lukke øynene for realitetene, men det er SÅ viktig at du også holder fokus på det som er positivt!

Stopp opp et lite øyeblikk nå, og reflekter for deg selv; HVA FYLLER DU PÅ MED?

Kan du se for deg minst én ting som gir deg positiv energi hver dag?

Det er jo deg som styrer hva du vil ha fokus på, hver dag......ikke sant?

 

24. jan, 2020

…så male du himmelen blåååå.»

Kjenner du igjen sangteksten fra Stavangerkameratene? Det er en kjempefin sang, spesielt den som går rolig og akustisk, synes jeg.

Og hvorfor ble dette overskriften min i dag?

Jo, jeg satt og kikket ut på et punkt, og hadde for så vidt et mørkt øyeblikk. Så bildet jeg så på, stemte overens med min sinnsteming der og da.

Det er imidlertid ikke bra å «bli ved» i et slikt øyeblikk, men hvis du likevel kjenner at du trenger det, kan du bestemme deg for å beholde det i et bestemt tidsrom (10 minutter, 1 time eller 2), og deretter finner du på noe annet å gjøre.

Dette er jeg ikke alltid like god på selv, men vet jo hva som må til, så jeg har laget meg en liste over hyggelige ting jeg kan gjøre for å bryte av slike øyeblikk. Hvis du vil ha min liste, så kan du selvsag få den gratis ved å sende mail til meg på Post@deleravlivet.com , ellers er det morsomt å lage sin egen også, så får du fokuset over på noe hyggelig.

Lykke til!

2. des, 2019

Hva fyller du på med?

Når du nå går inn i den mest stressende måneden i året, på grunn av forberedelser til jul, passer du samtidig på å ta deg en pust i bakken?

Det er viktig å vite hva som gir deg påfyll, slik at du kan beholde energinivået ditt. Er det å gå en skitur, ta en kaffekopp i din egen stille stue, en samtale med en god venn, trene yoga, se en julefilm eller rett og slett bare "se på veggen"? Vet du det?

Jeg spør, for det er ikke sikkert at det som gir andre energi, nødvendigvis er det samme som gir deg energi. Vi er forskjellige. Noen blir fulle av futt når de får huset fullt av unger, og kan engasjere seg med dem. Er du en av dem?

Når er det DU kjenner på at du fylles opp i helsekoppen din? Lag deg en liste over det, så vet du hva du har å gjøre når du kjenner at det røyner på.

Ha en fin førjulstid👍

6. sep, 2019

Fint bilde, ikke sant?

Det er tatt av meg, og jeg røper ikke enda om det er tatt en tidlig morgen, eller en sen kveld :-).

Du har kanskje hørt noen ganger at man spør seg om et glass er halvfullt, eller om det er halvtomt?

Det brukes i alle fall ofte av oss coacher, for å finne ut hvor man står. Det kan være en periode med mye ståk og støy, eller en periode der du kjenner på en fullkommen harmoni. Da hender det man ser på ting i et positivt, eller negativt lys.

Sånn sett er det også slik jeg tenker på bildet jeg har lagt ved. For hadde jeg ikke visst når på døgnet det ble tatt, så ville jeg også lurt på om det var soloppgang, eller solnedgang.

Det er noen ganger fint å kunne bruke andre bilder på dagsformen enn bare å tenke i skala fra 1-10. Eller enda verre; "jo, jeg har det fint", eller "nei, jeg har det dårlig".

Det gir en litt annen innfallsvinkel til situasjonen du befinner deg i, og man får et litt mer nyansert inntrykk av hvor du er på vei.

Jeg skriver neste gang om Helsekoppen.

PS: Bildet er tatt en grytidlig morgen ;-).