Deler av Livet

2. des, 2019

Hva fyller du på med?

Når du nå går inn i den mest stressende måneden i året, på grunn av forberedelser til jul, passer du samtidig på å ta deg en pust i bakken?

Det er viktig å vite hva som gir deg påfyll, slik at du kan beholde energinivået ditt. Er det å gå en skitur, ta en kaffekopp i din egen stille stue, en samtale med en god venn, trene yoga, se en julefilm eller rett og slett bare "se på veggen"? Vet du det?

Jeg spør, for det er ikke sikkert at det som gir andre energi, nødvendigvis er det samme som gir deg energi. Vi er forskjellige. Noen blir fulle av futt når de får huset fullt av unger, og kan engasjere seg med dem. Er du en av dem?

Når er det DU kjenner på at du fylles opp i helsekoppen din? Lag deg en liste over det, så vet du hva du har å gjøre når du kjenner at det røyner på.

Ha en fin førjulstid👍

6. sep, 2019

Fint bilde, ikke sant?

Det er tatt av meg, og jeg røper ikke enda om det er tatt en tidlig morgen, eller en sen kveld :-).

Du har kanskje hørt noen ganger at man spør seg om et glass er halvfullt, eller om det er halvtomt?

Det brukes i alle fall ofte av oss coacher, for å finne ut hvor man står. Det kan være en periode med mye ståk og støy, eller en periode der du kjenner på en fullkommen harmoni. Da hender det man ser på ting i et positivt, eller negativt lys.

Sånn sett er det også slik jeg tenker på bildet jeg har lagt ved. For hadde jeg ikke visst når på døgnet det ble tatt, så ville jeg også lurt på om det var soloppgang, eller solnedgang.

Det er noen ganger fint å kunne bruke andre bilder på dagsformen enn bare å tenke i skala fra 1-10. Eller enda verre; "jo, jeg har det fint", eller "nei, jeg har det dårlig".

Det gir en litt annen innfallsvinkel til situasjonen du befinner deg i, og man får et litt mer nyansert inntrykk av hvor du er på vei.

Jeg skriver neste gang om Helsekoppen.

PS: Bildet er tatt en grytidlig morgen ;-).

1. sep, 2019

Ja, jeg har også vært der...utbrent..og det var grusomt😒! Hver dag husker jeg at jeg sammenlignet meg med hvordan jeg hadde det før jeg ble utbrent. «Hvorfor får jeg ikke til de samme tingene som før?🧐»
Dette var det evig store spørsmålet i den perioden.

Hver gang jeg fikk litt energi trodde jeg det var over..... .....og da kunne jeg begynne å virke som «normalt» igjen!?! .

Men nei: 
Da ble jeg slått tilbake igjen til null energi, og overga meg til gråten som fulgte med😭😢.. Det var rett og slett kjiiipt🥺. MEN; Det var da jeg fikk et nyttig spørsmål fra en klok slektning: . «HVEM ER DEN VIKTIGSTE PERSONEN I DITT LIV?» Har du svaret på det?

13. jun, 2019

Vi tar ting som en selvfølge, men det er visse ting vi kan takke andre for at vi har i livet. Hvilke materielle goder mener du at du har i livet ditt?

7. mai, 2019

Muligens et litt bortkastet spørsmål mener noen, men er du nå helt sikker på at det er for din egen del at du vil gjøre det bra på eksamen?

Hva ønsker du å kunne si om deg selv når du skal gå av med pensjon i 60-årsalderen, og har jobbet i mange år? At du er stolt av deg selv? At andre har sett på deg som en dyktig person? Eller har du helt andre tanker om dette? Var det kun lønna du ventet på hver måned? Da synes jeg synd på deg.

Du vil selvsagt ha en god karakter, for å kunne komme videre til ny skole, eller for å få drømmejobben! Men hva er EGENTLIG grunnen til dette? Stryker du, så er det et nederlag, men livet vil jo gå videre, eller?

Hvor vil jeg hen med dette?

Jeg vil egentlig at du skal forsøke å finne ut hvorfor du strever med alt dette. Her er en modell som blir brukt i mange coaching sammenenger:

 

«Hva vil det gjøre for meg» x 7

(1)    «Hva vil det gjøre for meg «(..å gjøre det godt på eksamen?) Hvis du stiller deg dette spørsmålet 7 ganger, så vil du komme til kjernen av det som gjelder for akkurat deg.

Du svarer f. eks at «jeg vil komme videre til den skolen jeg har drømt om å komme inn på»

(2)    Så spør du igjen, «Hva vil det gjøre for meg» ..å komme inn på den skolen jeg har drømt om?» Du svarer kanskje «Jo, da får jeg studere det jeg liker aller best».

(3)    Så spør du videre; «hva vil det gjøre for meg».. å få studere det jeg liker aller best?»

Du svarer kanskje «Da vil jeg få en utdannelse som jeg kan bruke til å få drømmejobben»

(4)    «Hva vil det gjøre for meg».. å få drømmejobben?»

Du svarer kanskje «Da vil jeg kunne glede meg til å gå på jobb hver dag.

(5)    «Hva vil det gjøre for meg»….. å kunne glede meg til å gå på jobb hver dag?»

Du svarer kanskje at «Da vil jeg få en meningsfull hverdag.»

(6)    «Hva vil det gjøre for meg» …å få en meningsfull hverdag?»

Du svarer kanskje at: «Da vil jeg være fylt av energi»

(7)    «Hva vil det gjøre for meg å være fylt av energi?

Du svarer kanskje at: «Da står jeg bedre rustet til å møte motgang».

Svarene på spørsmålene, kan for deg være noe helt annet enn i eksempelet her, men jeg håper du vil gjøre et forsøkt, og finne fram til DIN kjerne.

LYKKE TIL!