15. apr, 2018

Tankekaos? Trenger du en oppskrift på å frigjøre deg fra kaoset?

Heisann🙂

Nå i disse vårdager føler jeg at energien er på vei opp, og at jeg kan klare "alt"!

Men, faren er stor for at det kan bli for mange "baller i luften" på en gang, siden det er lettere å være et JA-menneske når energien er oppe, enn ellers. På den måten kan det bli mye å tenke på, mye å huske på, og det kan lett bli det jeg kaller et tankekaos.

Heldigvis har jeg laget meg en framgangsmetode når disse periodene kommer, og klarer da å frigjøre meg fra selve kaoset. Oppgavene ligger der jo, men med denne metoden synes jeg det blir klarere å få orden på hva som haster mest, og minst😀.

Vil du vite hvordan? Da har jeg framgangsmåten her:

1) Jeg finner fram penn og papir, og tegner en passe stor sirkel (sol), og i midten der skriver jeg "NÅ".

2) Jeg setter så opp alle tankene jeg har i løpet av 1-2 minutter, slik at det danner strålene rundt sola. (Se eksempelet på bildet).

3) Nå kommer sorteringsjobben, der setter jeg et 1-tall på den saken som er viktigst/haster mest, og et 2-tall på den neste osv...

Da har du et rimelig godt utgangspunkt til å jobbe videre nemlig 😀.

4) Jeg fortsetter gjerne med å skrive opp sakene på et nytt ark i kronologisk rekkefølge, og så spør jeg meg selv om hva jeg kan få gjort akkurat nå i hver av sakene, og kanskje det ikke haster så innmari mye lenger med alt som før virket som et press!

Jeg bruker en sjelden gang også å gå videre med flere spørsmål, men det får jeg dele en annen gang. Eller hvis du gjerne vil vite det, kan du gjerne sende meg en mail på k.tolle@hotmail.com 

Lykke til! 👍